استراتژی معاملاتی چیست؟
استراتژی معاملاتی یک برنامه منظم و دقیق برای انجام شغل معامله گری است. برای درک بهتر این موضوع ما باید تفاوت بین برنامه معاملاتی (پلن معاملاتی) و استراتژی معاملاتی را تشخیص بدهیم. استراتژی معاملاتی مجموعه ای از دستورالعمل ها برای ورود و خروج به معاملات است که به شما می گوید در صورت وقوع چه اتفاقی وارد یک معامله شوید و چگونه از آن خارج شوید.
در صورتی که برنامه معاملاتی (پلن معاملاتی) مجموعه ای از چند استراتژی معاملاتی به همراه چشم انداز زندگی یک معامله گر است که بایدها، نبایدها، زمان کاری و نماد هایی که معامله گر بر روی آنها کار می کند به همراه جزئیات دیگر زندگی یک معاملهگر را کامل و جامع شبیه سازی و بیان می کند.
” کورکورانه از کسی تقلید نکنید :
“این بدین معنی است که معامله ای که یک نفر انجام میدهد و سود می کند الزاما نمی تواند به شما نیز سود برساند.
استراتژی معاملاتی چقدر اهمیت دارد؟
استراتژی معاملاتی مجموعه ای از قوانین است که معامله گر برای ورود و خروجش تعیین و تدبین میکند و باید در اهمیت آن بگویم که اجرای آنها یک الزام است و باید مانند یک دیوار سخت بتنی برای خودتان آن را در نظر بگیرید. یعنی رد شدن از این دیوار (مجموعه قوانین تان) باید برای شما ممنوع و محال باشد.
چرا ما به یک پلن معاملاتی و استراتژی معاملاتی نیاز داریم؟
پلن معاملاتی و استراتژی معاملاتی برای یک معامله گر در بازار فارکس دقیقا مانند یک GPS برای یک مسافر می باشد. کار GPS چیست؟ لحظه به لحظه ما را در مسیرمان به مقصد راهنمایی می کند. پلن معاملاتی نیز دقیقا همین کار را میکند و به ما نشان می دهد که لحظه به لحظه کجای برنامه زندگی خودبه عنوان یک معامله گر حرفه ای در بازار فارکس هستیم و برای تغییر مسیر و حرکت در مسیر صحیح ما باید مطابق با استراتژی معاملاتی مان عمل کنیم.
برای کار با GPS ما به مبدا و مقصد و نوع وسیله حرکتی نیاز داریم تا بتوانیم در زمان مناسب و موقعیت مناسب به مقصدمان برسیم و بتوانیم نیازهایمان مانند بنزین، غذا و …. را تامین کنیم. پلن معاملاتی نیز دقیقا همین کار را برای ما به عنوان یک معامله گر نشان می دهد. سرمایه ما چقدر است؟، میزان ریسکمان چقدر است؟، انتظار سودمان در هر مرحله از ترید چقدر است؟، چه مدت زمان می برد تا به هدف مالیمان برسیم؟
اینها مجموعه سوالاتی است که در یک پلن معاملاتی برای یک معامله گر تدوین می شود و اگر درست جواب داده شود و با نظم و انضباط مطلق براساس آن رفتار کنیم و هر روز آن را بهبود بدهیم می توانیم به یک معامله گر منضبط و حرفه ای تبدیل شویم و نتیجه این چیزی نیست جز سود مستمر از بازار.
” اگر سرسختانه و با نظم و انضباط از استراتژی معاملاتی و پلن معاملاتی تان پیروی کنید به چنین چیزی تبدیل می شوید.”
چرا داشتن یک پلن و استراتژی معاملاتی ضرروی است؟
داشتن یک پلن معاملاتی باعث می شود شما در طول مسیر کاری خود به عنوان یک معامله گر حداقل 2 چیز را بفهمید:
1- آیا در پلن و استراتژی معاملاتی تان ایراد و ضعفی دارید؟
2- آیا مطابق آن عمل کرده یا نکرده اید؟
این حداقل بهتر از اینست که هیچ برنامه ای نداشته باشید چون:
در هر کدام از موارد بالا بلافاصله با شناسایی علت می توانید برای برطرف کردن مشکل اقدام کنید و یا حداقل با خارج کردن باقی سرمایه خود از بازار از پولتان محافظت کنید و شروع به کار با سیستم دمو(آزمایشی) کنید تا مجددا پلن و استراتژی معاملاتی تان تصحیح شود.
” اگر پلن معاملاتی ندارید، پس شما برای باختن برنامه ای دارید.”
هرچند که داشتن یک پلن معاملاتی نیز هیچ گارانتی 100 درصدی برای موفق شدن و سود آوری ندارد اما در هر حال بهتر از بی برنامه بودن است.
و بدانید که در بازارهای مالی مانند بازار فارکس:
” بقا، بهتر از شکست است و این اولین هدف یک معامله گر باید باشد.”
همچنین به یاد داشته باشید که 90 درصد معامله گران تازه کار این اشتباه را انجام می دهند اگر می خواهید جز 10 درصد برتر باشید داشتن یک پلن معاملاتی را برای خود یک الزام بدانید.
چرا داشتن یک پلن معاملاتی و اجرای منظم آن حیاتی است؟
اگر بخواهم در یک جمله کل مطلب را برای شما بیان کنم به این جمله اکتفا می کنم که :
معامله گری: ” شرکت در مسابقه دوی ماراتن است، نه مسابقه سرعت”
این یعنی ما باید تلاش کنیم با نظم و انضباط کامل خودمان را در حوزه میانگین ها نگه داریم و آرام آرام و با یک پلن معاملاتی درست به هدفمان برسیم.
یک بسکتبالیست باشید:
اجرای درست استراتژی معاملاتی با نظم و انضباط دقیقا مشابه یک بسکتبالیست است که هزاران بار پرتاب توپ برای کسب 3 امتیاز را تمرین می کند و هر بار با این تمرین آماده تر می شود تا در روزهای مسابقه با اجرای بی نقص پرتاب هایش آرام آرام امتیاز کسب کند و هم تیم و هم خودش را به بالای جداول تیمی و شخصی برساند.
یک معامله گر نیز با اجرای درست و منظم پلن معاملاتیش همین کار را می کند و آرام آرام در اجرای استراتژی معاملاتی خود مهارت پیدا می کند و همچنین با کسب سودهای مناسب و حساب شده به سمت هدف مالی خود طبق پلن معاملاتیش پیش می رود.
سودهای بزرگ و ناگهانی که حساب نشده و بدون برنامه ریزی بدست می آید به همراهش ضرر های بزرگ و حساب نشده نیز دارد. ما به عنوان یک معامله گر باید حواسمان باشد که آهسته و پیوسته حرکت کنیم تا در حوزه میانگین بمانیم و سود مستمر کسب کنیم.
نتیجه گیری مقاله استراتژی معاملاتی:
در این مقاله تلاش کردم تا دلایل اصلی برای داشتن یک پلن معاملاتی و استراتژی معاملاتی را برای شما بیان کنم. تا دفعه دیگر که پای مانیتور و سیستم ترید خود نشستید و یا به فکر شغل معامله گری افتادید بدانید که چقدر در این شغل داشتن برنامه و استراتژی مهم است و برای حفاظت از سرمایه خودتان این موضوع را جدی بگیرد.
در مقاله بعدی در مورد نوشتن یک پلن معاملاتی و استراتژی معاملاتی خوب برایتان می نویسم و سعی می کنم کلیه اجزا این 2 عنصر مهم در معامله گری را برایتان با دقت و جزئیات شرح بدهم تا بکیار برای همیشه این مشکل را برطرف کنیم.
پس لطفا نظرات و سوالات خودتان را حتما زیر این مقاله برایم بنویسید تا بتوانم پاسخگو باشم.
نظرات